Règim de visites supervisades
Règim de visites dels pares sense custòdia en context de violència de gènere

En aquest cas, es tracta d'una família en la qual, després del divorci, la mare es va quedar amb la custòdia de la filla menor perquè el pare havia estat condemnat (si bé la sentència encara no era definitiva) per maltractaments en l'àmbit familiar, comesos davant la nena. A més, els informes del punt de trobada familiar deien que la menor gairebé no interactuava amb el seu pare, fet que va comportar, en un primer moment, la suspensió total de les visites del pare.
No obstant això, l'Audiència Provincial va revisar la decisió i va permetre que el pare veiés la seva filla, però només en un entorn controlat, en un Punt de Trobada Familiar, cada 15 dies i durant dues hores, sempre sota supervisió i amb informes periòdics per veure com evolucionava la relació. El Ministeri Fiscal no va estar d'acord i va recórrer, dient que l'interès de la menor no havia estat ben valorat i que, en casos de violència de gènere, s'havia de protegir la nena per damunt de tot.
Finalment, el Tribunal Suprem (TS) ha donat la raó a l'Audiència Provincial. Considera que el règim de visites supervisades és suficient per protegir la menor i que el contacte amb el pare només s'hauria d'eliminar totalment si hi ha motius molt greus i clars que la relació la perjudiqui. En aquest cas, els informes no deien que la nena rebutgés el seu pare, sinó que semblava retreta, cosa normal a causa de la falta de convivència. Per tant, el TS insisteix que s'ha de protegir el vincle entre pare i filla, sempre en un entorn segur i controlat, i que les decisions sobre menors en aquests contextos han d'estar molt ben justificades.
-
Separació de béns
Termini de prescripció per reclamar els reembossaments entre cònjuges en cas de separació de béns
-
Dret de família
Prioritat de l'interès superior de l'infant en contextos de conflicte familiar i distància geogràfica
-
Filiació
Nova regulació sobre la inscripció registral de naixements per gestació subrogada